NL EN DE

Snelle reactie Allers op fake-news leidt tot rectificatie

25 jan 2018 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  Snelle reactie Allers op fake-news leidt tot rectificatie

Onzorgvuldige berichtgeving kan leiden tot verkeerde beeldvorming. Allers Bedrijfswagens heeft dit afgelopen dagen kunnen ondervinden door een incident op het terrein van Allers Bedrijfswagens Weert en de berichtgeving daarover. Een bericht over dit incident (“Poetsdoek zet vrachtwagen bijna in vuur & vlam”) verscheen snel op de lokale media.

Zie : https://www.nederweert24.nl/2018/01/23/poetsdoek-zet-vrachtwagen-bijna-vuur-en-vlam/

 

Diverse klanten bleken het artikel gelezen te hebben en spraken hun bezorgdheid en afkeuring uit over het kennelijk verzuim van (medewerkers van) Allers Bedrijfswagens om de truck te controleren alvorens hem afleveringsgereed te melden en over onze kennelijke onzorgvuldigheid en vermeende slordigheid.

Ook op diverse (internet) media werd de draak gestoken met ons bedrijf en haar medewerkers.

 

Deze reacties zijn direct uitgelokt door in het artikel gewag te maken van het feit dat de brand wellicht was veroorzaakt doordat de betreffende truck nog geen jaar oud was, “net een beurt had gehad” en “er waarschijnlijk een poetsdoek op de motor was blijven liggen” in combinatie met het feit dat de trekker-oplegger combinatie op de oprit van Allers Bedrijfswagens, Marconilaan te Weert, stond.

 

Door de diverse feiten op deze wijze te omschrijven en te verbinden, wordt impliciet gesuggereerd dat er een causaal verband ligt tussen de oorzaak van het “brandje” (want: “met een emmer water geblust”) en het feit dat de trekker-oplegger combinatie op de oprit van DAF-dealer Allers Bedrijfswagens B.V. stond.

 

Niets is echter minder waar; Allers heeft weliswaar onderhoudswerkzaamheden aan de OPLEGGER verricht, maar de TREKKER heeft een onderhoudsbeurt bij een geheel ander bedrijf ondergaan en betreffende relatie probeerde op onze oprit slechts uitsluitend de oplegger aan te koppelen.

 

Op Facebook is na te lezen dat deze uiteenzetting door de betreffende chauffeuse,  mevrouw Dietzenbacher, die zich kennelijk direct bij het lezen realiseerde dat de lezer hier op het verkeerde been wordt gezet, wordt bevestigd.

 

Een snelle reactie richting de lokale media heeft ervoor gezorgd dat het bericht is aangepast.

 

Gelukkig maar, want zonder deze aanvulling schaadt dit artikel nodeloos de belangen van ons bedrijf, dat zich ten doel heeft gesteld in de regio Weert flink aan te weg te timmeren met uiteraard alle positieve gevolgen van dien en perspectief op een stijging van de werkgelegenheid.