NL EN DE

Rijdt u naar London? Alles wat u moet weten over DVS

14 mei 2020 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  Rijdt u naar London? Alles wat u moet weten over DVSDVS is het Direct Vision Standard waarbij voertuigen boven

de 12T worden ingeschaald in sterren, dit is een voertuig

specifieke rating o.b.v. het zicht van de chauffeur. Vanaf 26

oktober 2020 is een minimale rating van 1 ster noodzakelijk

om Londen te betreden. Onlangs is de handhaving van de

nieuwe regels voor Direct Vision Standard uitgesteld tot ten

minste 4 maanden na de introductie in oktober 2020:
Zie deze linkDe DAF voertuigen voldoen op dit moment aan de volgende rating:


DAF LF – 1 ster               DAF CF – 0 sterren                  DAF XF – 0 sterren


Klanten met voertuigen die niet aan de 1-ster rating voldoen, kunnen een vergunning aanvragen mits ze voldoen aan bepaalde veiligheidssystemen welke het indirecte zicht van chauffeurs vergroten middels camera’s, sensors etc. Om aan de vereisten van DVS te voldoen en een voertuig van een 0 naar een 1-ster rating te brengen hebben we voor de CF/XF trekkers en bakwagens een Retrofit kit beschikbaar.


Naast DVS bestaat er ook een FORS/CLOCS Silver standaard. Dit zijn vereisten voor voertuigen welke Londense bouwplaatsen betreden. De eisen aan deze standaard zijn zwaarder dan aan het DVS. Voor deze voertuigen hebben we andere verschillende Retrofit kits beschikbaar met o.a. ook een achteruitrijcamera.


De vergunning die volgt na de montage van een Retrofit kit is geldig tot 25 oktober 2024. Daarna zal een minimale 3-ster rating verplicht zijn. Klanten kunnen via de deze link een vergunning aanvragen bij Transport for London (TFL) voor hun voertuigen die op Londen rijden:


Voor voertuigen die van een 0 naar een 1-ster rating dienen te worden gebracht zal tijdens het aanvraagproces worden gevraagd naar een bewijs van installatie.


Dowload dit document? Klik hier »