NL EN DE

Record aantal nieuwe leerlingmonteurs Allers

19 sep 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  Record aantal nieuwe leerlingmonteurs Allers

Nog nooit hebben we bij Allers zo’n grote instroom van nieuwe leerlingmonteurs mogen verwelkomen als dit jaar.”, aldus Sjoerd Draaisma, technisch trainingscoördinator van Allers Bedrijfswagens. “Tijdens onze jaarlijkse Leerlingdag 2017-2018 op 8 september maakten maar liefst acht nieuwe MBO leerlingmonteurs kennis met Allers Bedrijfswagens en DAF.

Het was een leuke en zeer informatieve dag.“.

 

Rondleiding door de DAF fabiek

Nadat Rob Weinberg, directeur van Allers Bedrijfswagens, de nieuwe medewerkers heeft verwelkomd, zijn de nieuwe medewerkers naar de DAF fabriek in Eindhoven gegaan. Daar kregen zij een bedrijfspresentatie, gevolgd door een rondleiding in de fabriek. Tijdens de toer door de fabriekshallen hebben de leerlingen alle stappen van de productie en assemblage van een DAF truck met eigen ogen en van dichtbij kunnen zien.

Van de productie van de motoren, de assemblage van het chassis tot aan de montage van de drijflijn: alle facetten van het produceren van een vrachtwagen kwamen aan bod.

Uiteindelijk rollen de XF’s en CF’s startklaar van de band om naar de dealer te gaan.

 

 

Na de lunch gingen de leerlingen terug naar Venlo, waar Sjoerd Draaisma nog een presentatie hield over Arbo, kwaliteit en milieu. Drie aandachtspunten van Allers Bedrijfswagens, waarvan elke nieuwe medewerker zich bewust moet zijn. Aan de hand van de presentatie kregen de nieuwkomers een praktijkopdracht, die keurig afgerond werd.

 

Goed voorbereid de werkvloer op

John Roeven, medewerker P&O van Allers Bedrijfswagens, sprak de deelnemers aan het einde van  de leerlingdag toe.

Hij legde uit wat werken bij Allers inhoudt, wat de arbeidsvoorwaarden zijn en waar de leerlingen voor terecht kunnen met vragen. Immers, al deze leerlingen volgen een BBL-traject en hebben een arbeidsovereenkomst met Allers Bedrijfswagens. Tenslotte volgde nog een presentatie van Draaisma over bijblijven in de DAF specifieke technieken. Middels e-learning en speciale DAF trainingen worden alle monteurs van Allers Bedrijfswagens periodiek bijgeschoold om de trucks van de klanten optimaal inzetbaar te houden.

 

De nieuwe medewerkers gingen aan het eind van de dag met veel nieuwe kennis naar huis. Vanaf de volgende werkdag kunnen ze deze kennis in de praktijk te brengen.

 

Wij wensen de leerlingen veel succes met hun opleiding en hen loopbaan bij Allers Bedrijfswagens !