NL EN DE

Opvallende combinatie voor Collé Rental & Sales

05 jul 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  Opvallende combinatie voor Collé Rental & Sales

Opnieuw zet Collé Rental & Sales een opvallende vrachtwagencombinatie op de weg. De nieuwe DAF CF410 FAX in de bekende blauwe huisstijl, is uitgerust met een zware HIAB laad- en loskraan. De gehele combinatie heeft 7 assen, waardoor het maximale gewicht van 50 ton gelijkmatig verdeeld wordt.

 

De DAF is voorzien van een MX-13 Euro 6 motor met 410 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak om ook in de meest extreme situaties nauwkeurig te kunnen manoeuvreren. Drie van de vier assen zijn gestuurd, waardoor een korte draaicirkel is gewaarborgd en de ondergrond niet onnodig beschadigd. De compacte slaapcabine geeft voldoende bewegingsvrijheid aan de kraan. Het chassis is geleverd door Allers Bedrijfswagens.

 

De HIAB X-Hipro 1058 E laad- en loskraan met 10 hydraulische uitschuifdelen heeft een capaciteit van maar liefst 2480 kg op de maximale gieklengte van 24 meter. Dichtbij tilt hij 18 ton. Dankzij het befaamde Hipro besturingsventiel is de kraan uiterst precies en snel te bedienen.

 

Willem Wille Carrosserie uit Barneveld heeft de complete opbouw verzorgd in nauwe samenwerking met HIAB Nederland. De laadvloeren zijn voorzien van uitschuifbare twistlocks om units te vervoeren. Verder zijn ladingzekeringsvoorzieningen aangebracht om allerhande verhuurmaterieel zoals aggregaten veilig te kunnen vervoeren.