NL EN DE

‘Lage verbruik CF en XF voldoet aan verwachtingen’

13 apr 2018 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  ‘Lage verbruik CF en XF voldoet aan verwachtingen’

We hebben bij Mainfreight een jarenlange relatie met DAF en zijn supertevreden over de producten en dat geldt ook voor de The New XF en CF. Daarvan hebben we onlangs twintig DAF CF 340 FT, tien DAF XF 450FT trekkers en vijftien DAF LF210FA bakwagens aan ons wagenpark, van ruim 350 eigen trekkende eenheden, toegevoegd. De nieuwe vrachtwagens zijn deels uitbreiding en deels vervanging van oudere wagens.

Na zeven tot acht jaar of één miljoen kilometer vervangen we ze. Uitschieters tot 1,5 miljoen kilometer komen echter ook voor. Wij vinden het belangrijk dat een trekker lang mee gaat en betrouwbaar is. We hebben hiermee erg goede ervaringen met DAF. Vandaar dat bijna 80 procent van onze vrachtwagens een DAF is.

Natuurlijk letten ook wij op de kosten. Dat geldt voor iedereen in onze branche. DAF claimt minder brandstofverbruik bij de nieuwe CF en XF. Op dat punt presteren de nieuwe trekkers naar onze verwachtingen. De mening en wensen van onze chauffeurs tellen voor ons ook. De ervaringen van de chauffeurs met DAF zijn gewoon goed. Ze zijn zelfs super enthousiast over de nieuwe CF en XF. De trucks zijn stil, comfortabel en echt voor de chauffeurs gemaakt.

Bertil ter Maat
Directeur transport van Mainfreight:

“Met DAF onderhouden we een nauw contact wat altijd prettig verloopt en nog een extra reden is om bij DAF te blijven.”


De DAF CF 340 FT en DAF XF 450 FT trekkers zijn voorzien van onder meer Predictive Cruise Control. Dit systeem kan de verwachte rijomstandigheden met behulp van navigatiegegevens voor de komende 1 tot 2 kilometer voorspellen en daar de snelheid aan aanpassen. Dit werkt erg prettig omdat het rust creëert en een positieve invloed heeft op het brandstofverbruik. Daarnaast hebben we de CF’s voor het eerst uitgerust met een slaapcabine om chauffeurs ook op binnenlandse dagritten meer comfort en een moment van rust te kunnen bieden.

Het onderhoud van onze trekkers doen we helemaal zelf. Onze monteurs zijn geschoold en getraind door DAF. We hebben DAVIE-diagnoseapparatuur en gebruiken originele onderdelen. Met DAF onderhouden we een nauw contact. Ook dat verloopt altijd erg prettig en is nog een extra reden om bij DAF te blijven.

Over Mainfreight

Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener en heeft momenteel 240 vestigingen in 22 landen en telt meer dan 7.000 teamleden wereldwijd. Het bedrijf is opgericht in 1978 door de heer Bruce Plested, Executive Chairman en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste supply chain logistics provider in Nieuw-Zeeland en Australië. Mainfreight blijft haar wereldwijde positie versterken met vestigingen in Azië, de Verenigde Staten en Europa. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit wereldwijde air & ocean freight, logistic services en distributieoplossingen voor groupage, deel- & compleetladingen, express distributie en koerierszendingen. Daarnaast bieden we diverse extra services aan zoals co-packing, value added services, inklaringen, palletruil, packaging en verzekeringen