NL EN DE

Halve finale Bedrijfsautotechnicus van de toekomst

13 feb 2020 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  Halve finale Bedrijfsautotechnicus van de toekomst

Op vrijdag 31 januari jl. vond de halve finale plaats van de wedstrijd voor de Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst.

 

Tijdens die halve finale werden de deelnemers onderworpen aan een aantal pittige opdrachten. Een greep daaruit: een gestrande VW Passat, een Volvo FH met startproblemen, een storing in de elektrische raambediening van een Peugeot en puzzelen aan het emissiesysteem van een Renault-truck.

 

Een van de deelnemers aan deze halve finale was onze eigen Stef van Lipzig, die zich met  uitstekende resultaten in de voorrondes voor die halve finale had weten te plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halvefinalisten Siem Entius, Stef van Lipzig, Job van Aaken, Joey Swinkels, Thijs van Grinsven, Dirk van Nieuwenhuijzen en Luuk van Eerd toonden hun (bedrijfs)autotechnisch talent. 

 

Door middel van de Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-competities laten de organisatoren zien hoe gaaf het werk in de autotechniek is.

 

Met succes want bijna 1200 mbo-studenten deden mee aan de voorronde die bestond uit de online kennistest. 9 procent van alle mbo-studenten Autotechniek en zelfs 21 procent van de aankomend bedrijfsautotechnici nam deel.

 

De vier beste autotechnici en de vier beste bedrijfsautotechnici plaatsten zich voor de halve finales met praktijkopdrachten. Stef drong helaas niet door de finale die plaatsvindt tijdens AutoProf-AMT Live in Gorinchem op 11 februari a.s.

 

We zijn natuurlijk erg trots op Stef die zichzelf maar ook Allers Bedrijfswagens in een mooi daglicht plaatste en we feliciteren hem op deze plaats van harte met dit uitstekende resultaat!