NL EN DE

GEBR. HOEFNAGELS ZET KAARTEN OP DAF XF

29 mrt 2019 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  GEBR. HOEFNAGELS ZET KAARTEN OP DAF XF

DAF speelt een steeds grotere rol in het wagenpark van Gebr. Hoefnagels Transport in Asten. Sinds 2012 maakt het merk deel uit van de vloot. Dankzij goede ervaringen is onlangs opnieuw geïnvesteerd in uitbreiding met 26 exemplaren van de nieuwe DAF XF 480. Daarmee komt het aantal DAF trekkers op 58, meer dan een derde van het totale wagenpark. Allers Bedrijfswagens B.V. in Weert verzorgt de levering van de nieuwe trucks.

Gebr. Hoefnagels Transport is in Nederland een van de grotere logistieke dienstverleners in de bouw- en industriesector, met specialisaties op gebied van exceptioneel transport en bouwmaterialen. Het bedrijf bestaat meer dan 75 jaar en heeft zich in de loop der jaren steeds meer toegelegd op dit transport. Gebr. Hoefnagels Transport hecht grote waarde aan betrouwbaarheid en lage kosten.

Aloys Hoefnagels: “In 2012 hebben we 20 stuks DAF XF aangeschaft en die bevallen erg goed, zowel op gebied van betrouwbaarheid als Total Cost of Ownership. In 2016 kwamen er nog eens 12 bij, en nu 26 stuks van de nieuwe generatie XF. De dealer heeft ons de 480 pk aanbevolen, omdat die in ons werk zuiniger is. De andere trucks hebben motoren van 410 en 420 pk.”

Bestemmingen binnen straal 500 kilometer
De nieuwe DAF trekkers draaien mee in het transport van bouwmaterialen en containers naar bestemmingen die grotendeels binnen een straal van circa 500 kilometer rond het bedrijf liggen. Hoefnagels: “De bouw is bij ons goed voor tweederde van het werk. Daarin zijn we al lange tijd actief. We kennen de eisen bij de leveranciers en de afnemers, en regelen de logistiek in nauwe samenspraak.”

De nieuwe DAF XF 480 trekkers zijn allemaal voorzien van een ruime Super Space Cab cabine. “Onze chauffeurs stellen prijs op de extra ruimte. Ook hebben we bij allemaal gekozen voor stand airco. Comfort vinden we belangrijk. Dat staat bij ons hoog in het vaandel. Een prettige werkklimaat zorgt er ook voor dat veel van de chauffeurs al langere tijd in dienst zijn.”

Onderhoud in eigen beheer in nauwe samenwerking met DAF
Het wagenpark bestaat nu uit totaal 152 trucks en een breed arsenaal aan getrokken materieel. Dat zijn onder meer schuifopleggers, diepladers, wandentrailers, huiftrailers tot aan binnenladers en containerchassis. Dat geeft al de grote diversiteit aan van de werkzaamheden. Gebr. Hoefnagels Transport beschikt ook over diverse autolaadkranen. Onderhoud van het materieel wordt in een eigen werkplaats gedaan. De nauwe samenwerking voor support en levering van onderdelen via DAF Dealer Allers Bedrijfswagens B.V., is ook een van de redenen waarom het aandeel van DAF in de vloot groeit.