NL EN DE

Fournituren 4 Fun ziet DAF LF 180 als ideaal podium

17 okt 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  Fournituren 4 Fun ziet DAF LF 180 als ideaal podium

Met Fournituren 4 Fun gaat Harry Tilman wekelijks langs markten in het zuiden van het land. Sinds kort doet hij dat met een nieuwe DAF LF 180 FA. Die is geleverd door Allers Bedrijfswagens Maastricht BV met een opbouw van TAL Techniek uit Weert. De belettering is gerealiseerd door Zuid Design uit Bunde. Erik Meulenberg, verkoopleider Allers Bedrijfswagens: “De heer Tilman was op zoek naar een even ingenieuze als opvallende, rijdende marktkraam met uitklapbare zijwanden, die gemakkelijk in gebruik is en heel wendbaar. Samen kwamen we tot de conclusie dat deze LF 180 een ideaal podium voor zijn fournituren is.”

 

“Jaren stalden we onze artikelen uit in kramen op de verschillende markten. De fournituren vervoerden we met een bestelwagen. Dat moest makkelijker kunnen”, aldus Tilman. Elke donderdag staat deze koopman in Sittard op de markt en vrijdags in Maastricht. Waar hij eerst alle fournituren in handen had om die in de kramen te leggen, rijdt hij nu de DAF op zijn plek en kan de verkoop beginnen. “Binnen vijf minuten staat het geheel klaar en uitgestald. Dat scheelt zo enorm veel tijd. We zetten de vrachtauto op zijn plek, openen de zijluiken en de handel kan beginnen.”

 

Fournituren

Sinds 1947 levert Fournituren 4 Fun producten aan consumenten en bedrijven. Van jongs af aan zit Tilman al in knopen, gespen en ritssluitingen. Hoewel de markt de laatste tijd wel verandert. Tilman: “Met de webshop www.fournituren4fun.eu hebben we tegenwoordig de grootste klandizie. Op de markt willen we dan ook opvallen en dat lukt prima met deze grote felgroene wagen. Klanten moesten wel even wennen in het begin, ook omdat we een stukje hoger staan. Maar eigenlijk krijgen we alleen maar positieve reacties. Regelmatig maken klanten zelfs foto’s van onze DAF. Een betere promotie kun je niet bedenken.”

 

Service

Tilman is ook vol lof over de rij-eigenschappen: “Vanaf het eerste moment voelde de LF 180 goed en hij is degelijk afgewerkt. Ook vind ik de uitstraling modern en het uiterlijk strak. Ik let daarop, want uiteindelijk trekken we meer bezoekers naar de webshop door de uitstraling van de winkelwagen. Meulenberg van Allers Bedrijfswagens heeft me daarbij super geholpen en geadviseerd.”

 

Manoeuvreren

Hele grote afstanden rijdt Tilman niet met de LF. “We werken vrijwel alleen in de regio, dus ik rij vooral korte stukjes. Wat ik direct merkte, is dat hij goed is te manoeuvreren. De draaicirkel is zeer kort en dat maakt deze vrachtauto gigantisch wendbaar. Ook de automaat zorgt voor veel comfort. Zelfs stapvoets rijdt de LF 180 heel rustig. Ik heb nog niet lang mijn vrachtwagenrijbewijs, dus dat maakt het heel gemakkelijk.”

 

Bron: DAF Trucks NV