NL EN DE

Europart Trailerdelen: volledig assortiment voor elke trailer

02 okt 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  Europart Trailerdelen: volledig assortiment voor elke trailer

Vervoer over de weg is in Europa nog steeds de belangrijkste manier waarop goederen getransporteerd worden. Maar liefst 77% van alle goederen in Europa gaat via de weg van de producent naar de retailer om aan klanten verkocht te worden. Dit transport vindt grotendeels plaats met behulp van trailers. Dat trailers nog steeds populair zijn, blijkt wel uit het feit dat Nederland in 2016 het op twee na beste registratiejaar in de geschiedenis realiseerden (alleen 2007 en 2008 scoorden nog hoger). In heel 2016 was er een groei van 7,4% registraties ten opzichte van 2015.

 

Beste Truck/Bus Onderdelen dealer 2017

Voor de vijfde keer – en voor het vierde achtereenvolgende jaar – is EUROPART verkozen tot “Beste merk” in de categorie truck/bus onderdelen dealers. De lezers van de Duitse vakbladen Lastauto Omnibus, Trans Aktuell en Fernfahrer kozen wederom Europa’s belangrijkste dealer voor onderdelen van bedrijfswagens, bussen en werkplaatsen. Met het toekennen van de titel “Beste merk 2017” erkennen de lezers van de vakbladen dat EUROPART het meest klantgerichte en gedreven leverancier is met snelle en nauwkeurige logistiek en een uitgebreid assortiment reserve onderdelen, geleverd door een efficiënt netwerk. Professionals in transport hebben de ontwikkelingen van EUROPART in de afgelopen jaren ook al meerdere keren beloond.

 

Overzichtelijke Trailer Catalogus

Onze partner Europart biedt in haar nieuwe trailercatalogus een zeer uitgebreid assortiment traileronderdelen voor elk merk trailer. In de speciale Trailercatalogus vindt u meer dan 6.000 reserveonderdelen, toebehoren, materialen en gereedschap voor onderhoud en reparatie van aanhangers en opleggers. Recent is dat assortiment nog eens uitgebreid met ruim 300 nieuwe artikelen voor trailers. Al deze producten zijn overzichtelijk ingedeeld in 10 productgroepen:

  1. Assen en onderstel
  2. Persluchtcomponenten en toebehoren
  3. Chassis
  4. Aanbouwdelen
  5. Voertuigverbindingen
  6. Opbouwdelen
  7. Verlichting
  8. Ladingszekering
  9. Onderdelen voor personenauto-/transporteraanhangers
  10. Werkplaatsbenodigdheden

 

Uitgelicht: perslucht, astoebehoren en verlichting

Naast de standaard en speciale reserveonderdelen voor perslucht is er een overzicht beschikbaar van de belangrijkste eigenschappen en bijzonderheden van de persluchtsystemen van Wabco, Knorr en Haldex. Ook in ons assortiment: de ABC-stekkerverbindingssystemen van Raufoss. Het kunststof systeem is niet alleen lichter dan metalen componenten, de verbindingen beschikken bovendien over een hoorbare vergrendelcontrole en vergemakkelijken zo de betrouwbare en drukdichte montage van de persluchtleidingen.

 

Reserveonderdelen voor de gangbare assen van alle toonaagevende fabrikanten, zoals BPW, SAF, ROR/Meritor, Gigant, Jost, Valx en Schmitz Cargobull. Dit zijn niet alleen actuele onderdelen, maar ook onderdelen voor oudere asmodellen.

 

Het accent ligt bij verlichting op het verlichtings- en bekabelingssysteem EasyConn van Hella en op de lampsystemen van Aspöck. Hella EasyConn is een modulair bekabelings- en verlichtingssysteem zonder verdeeldoos, dat zowel met lampen met conventionele gloeilapentechniek als lampen met LED-techniek te combineren is. In de catalogus zijn diverse lampmodellen van verlichtingsspecialisten Hella en Aspöck voor de zowel de achterverlichting als de zij- en markeringsverlichting van voertuigen opgenomen.