NL EN DE

De nieuwe DAF LF: “PURE EXCELLENCE”

05 sep 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  De nieuwe DAF LF: “PURE EXCELLENCE”

DAF introduceert een groot aantal vernieuwingen voor de LF, die de toonaangevende positie van deze populaire distributietruck in de klasse van 7,5 tot 19 ton verder versterken. Tot de vernieuwingen behoren de komst van een nieuwe 3,8 liter PACCAR-motor en de mogelijkheid te kiezen voor extra snelle aandrijflijnen voor maximale brandstofefficiency. Tegelijkertijd zijn het design van het exterieur en het interieur in lijn gebracht met dat van de Nieuwe CF en XF. Ook DAF’s distributietruck staat voor Pure Excellence.

 

Erik Meulenberg, verkoopleider Allers Bedrijfswagens: “Door de vele vernieuwingen verstevigt de DAF LF zijn positie als toonaangevende distributietruck. Optimalisaties aan de aandrijflijn, verdere verbeteringen aan het chassis voor een optimale opbouwvriendelijkheid, toonaangevende elektronica en veiligheidsvoorzieningen en een vernieuwd design van exterieur en interieur maken de DAF LF tot de beste keuze. De nieuwe DAF LF: Pure Excellence.”

 

Een van de belangrijke vernieuwingen aan de DAF LF is de nieuwe 3,8 liter PACCAR PX-4-motor, die op de 7,5 tons-versie van de LF leverbaar is in twee vermogensvarianten: 115 kW/156 pk en 127 kW/172 pk met maximale koppels van achtereenvolgens 500 en 600 Nm tussen 1.200 en 2.000 t/min. DAF introduceert deze nieuwe motor specifiek in de LF City voor lichte toepassingen binnen de stedelijke distributie, waarvoor een motor met een slagvolume van net geen 4,0 liter zich optimaal leent.

 

 

 

 

 

Andere zaken waarin deze nieuwe LF uitblinkt zijn:

  • Eersteklas PACCAR PX-5 en PX-7-motoren: voor hogere vermogens blijven de 4,5 liter PACCAR PX-5 (135 kW/184 pk – 157 kW/213 pk) en 6,7 liter PACCAR PX-7-motoren (172 kW/234 pk t/m 239 kW/325 pk) leverbaar.
  • Nieuwe achterasreducties voor maximale efficiency: door te kiezen voor de nieuwe achterasreducties tot 1:3.31 wordt het toerental van de motoren bij kruissnelheden met zo’n 150 tot 200 t/min gereduceerd en brandstof bespaart..
  • Nu ook automatische transmissie op 18/19 tons LF: naast een keur aan handgeschakelde en geautomatiseerde transmissies met 5, 6, 9 en 12 versnellingen levert DAF op de nieuwe LF-serie een breed pallet aan volautomatische versnellingsbakken én nu ook een Allison automatische transmissie op de krachtigste versies van (217 kW/295 pk en 239 kW/325 pk) van de 19-tons LF,
  • Wielbases tot 6,90 meter, brandstofvolumes tot 1.240 liter: hierdoor zijn opbouwlengtes van ruim 9 meter mogelijk voor maximale laadvolumes. Dankzij de lange wielbases zijn overigens brandstoftankvolumes tot maar liefst 1.240 liter leverbaar – uniek aan de LF.
  • Eersteklas opbouwvriendelijkheid: hiertoe behoren de nieuwe ‘Body Attachment Modules’, die de plaatsing van een opbouw of component vergemakkelijken. Nieuw zijn daarnaast specifieke voorbereidingen voor de plaatsing van een gesloten opbouw met laadlift, een tankopbouw met subframe of een kipper.
  • Vernieuwd uiterlijk: stoer en elegant : uiterlijk deelt de nieuwe LF vele kenmerken die de nieuwe CF en XF een geheel nieuwe uitstraling geven, die zowel stoer als elegant tegelijk is.
  • Tweede raam in portier voor extra veiligheid: deze optie, een lager raam in het portier aan bijrijderszijde, geeft zeker bij distributie in stedelijke gebieden een optimaal zicht op al het verkeer naast het voertuig.
  • Fraai interieur voor hoogste chauffeurscomfort: de nieuwe, warme smaakvolle kleuren geven het interieur een kwaliteitsuitstraling waardoor elke chauffeur er zich in thuis voelt. Het Driver Information Panel (DIP) vernieuwd. Grafische aanpassingen maken deze nog beter afleesbaar.
  • DAF Connect fleetmanagementsysteem: dit innovatieve fleet-managementsysteem geeft de transportondernemer actueel inzicht in de prestaties van zijn voertuigen en chauffeurs. Informatie over de voertuiglocatie, het brandstofverbruik, de gereden kilometers, de bezettingsgraad en het stationair draaien van de motor wordt duidelijk gepresenteerd op een online dashboard, dat aan individuele klantwensen kan worden aangepast.
  • Standaard AEBS, FCW, ACC en LDWS: deze vier actieve veiligheidssystemen – Advanced Emergency Braking System (AEBS), Forward Collision Warning (FCW), Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Departure Warning (LDWS) – zijn erop gericht om een aanrijding te voorkomen.