NL EN DE

DE EMONS GROUP GROEIT MET NIEUWE DAF XF’S

07 mei 2019 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  DE EMONS GROUP GROEIT MET NIEUWE DAF XF’S

Voor de Emons Group uit Milsbeek zijn trekkers met een hoog chauffeurscomfort en een zo laag mogelijk eigen gewicht essentieel. De nieuwe DAF XF voldoet helemaal aan die eis. Dat resulteerde in een bestelling van nieuwe DAF XF 450 FT 4×2-trekkers, waarvan de eerste 41 inmiddels geleverd zijn. Hiermee groeit de totale Emons-vloot naar meer dan 400 trekkers en 600 opleggers. Allers Bedrijfswagens BV Venlo zal tot eind 2020 de levering van de nieuwe DAF-trekkers voor zijn rekening nemen.

 

De Emons Group bestaat al meer dan 75 jaar en is een nichespeler in de Europese vervoersmarkt. Het familiebedrijf richt zich op innovatieve en duurzame supplychain-oplossingen, met als doel het verminderen van de totale logistieke kosten. Het bedrijf bestaat uit vijf divisies: Van Huët Glass Logistics, Emons Cargo/2WIN, Hofmans, Anhänger und Fahrzeugbau Meierling GmbH en het nieuwe Emons Service Centre. De nieuwe DAF-trekkers worden ingezet bij Van Huët Glass Logistics voor het transport van groot formaat onverpakt glas en bij Emons Cargo/2WIN voor het transport van niet-stapelbare goederen met een pallethoogte tot 1.80 meter.

 

Herintreder

De eerste ervaringen met de nieuwe XF zijn goed. ‘DAF is in feite bij ons een herintreder’, aldus Rogér Reiniers, Director Research & Development bij de Emons Group. ‘In 2010 is de laatste DAF bij ons weggegaan. Het vertrouwen in het merk en de organisatie is echter gebleven. De nieuwe XF 450 blinkt uit door een lager eigen gewicht, mede door de MX-11 motor die erin zit.’

 

De order van de Emons Group omvat tien DAF XF 450 FT met Space Cab voor de glasbinnenlader van Van Huët Glass Logistics. Reiniers: ‘Het lage eigen gewicht van deze trekker was in deze tak van transport doorslaggevend voor ons, gezien de overwegend zware lading. Het eigen gewicht van de nieuwe XF is 100 kilogram lager dan dat van de voorganger.’ De andere 31 trekkers hebben de Super Space Cab en staan vooral voor de 2WIN dubbeldek-trailers van Emons Cargo. Reiniers: ‘Chauffeurs prijzen het comfort en de geweldige ruimte in de XF. De XF biedt daarmee de juiste mix van chauffeurscomfort en gewicht.’

 

Strategie gericht op innovatie en duurzaamheid                           

De Emons Group levert door middel van innovatieve en duurzame vervoersconcepten toegevoegde waarde aan zijn klanten. Middels de nieuwste aanwinst, het Emons Service Centre, helpt de Emons Group zijn klanten de prestaties van hun supply chain te optimaliseren. ‘Klanten willen meer dan de laagste prijs per pallet of de laagst mogelijke CO2-uitstoot per vervoerseenheid. Zij willen innovatieve ideeën waarmee de gehele supply chain verbeterd kan worden’, aldus Reiniers. De Emons Group komt met het Emons Service Centre tegemoet aan die wens. Reiniers: ‘DAF is een partner die ons bij deze strategie kan ondersteunen.