NL EN DE

DAF XF 90th Anniversary Edition voor Ruud Rexwinkel ‘For your eyes only’

11 mei 2018 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  DAF XF 90th Anniversary Edition voor Ruud Rexwinkel ‘For your eyes only’

250 exemplaren. Meer zijn er niet gemaakt van DAF’s gelimiteerde 90th Anniversary Edition van de XF. Exclusiviteit gegarandeerd dus, zeker als je ook nog eens het roemruchte nummer 007 hebt. Eigenrijder Ruud Rexwinkel is in ieder geval de koning te rijk met dit superluxe jubileummodel, waarmee herdacht wordt dat Hub van Doorne 90 jaar geleden de basis legde voor wat DAF nu is: één van Europa’s meest succesvolle truckproducenten.

Ruud komt uit een truckersnest: zijn vader had een transportbedrijf en op zijn 18e kreeg hij al zijn eerste truck: een DAF 2100 met kraan. “Een mooi cadeau, maar ik moest er hard voor werken”, lacht hij. In 1991 werd hij eigen baas en meestal – op een paar uitstapjes naar andere merken na –zat hij daarbij achter het stuur van een DAF. “Ik rij vooral zeecontainers van Rotterdam naar Parijs of naar het fruitdistributiecentrum in Maasdijk”, vertelt Ruud. “Ik hou van comfort en daarvoor moet je bij DAF zijn. Ik slaap beter in een DAF-bed dan in mijn bed thuis.” Ruud rijdt zo’n 130.000 kilometer per jaar en zijn vorige DAF ruilde hij bij 770.000 kilometer in. “Eigenlijk was dat nog niet nodig, hij was nog prima”, zegt hij. “Maar dit prachtige jubileummodel kon ik niet laten schieten.”

Historisch
En geef hem eens ongelijk: met zijn extra uitgebreide en luxueuze uitrusting, de exclusieve striping en de subtiele designelementen is de XF 90th Anniversary Edition een ware koppendraaier. Het jubileummodel is verkrijgbaar in drie exclusieve kleuren: Anniversary Black, Jamaica Blue en ‘Rouge Flamme’, de kleur die Ruud uitkoos. Op de voorkant glimt het historische DAF-logo je tegemoet en ook in het interieur komt dit iconische beeldmerk op meerder plekken terug. De Anniversary Edition is uitsluitend leverbaar als 4×2 trekker, met riante Super Space en met PACCAR’s meest krachtige PACCAR MX-13 motor met 390 kW/530 pk.

007
Samen met Andy van Batenburg van DAF-dealer Allers koos Ruud Rexwinkel voor nummer 007. Dat nummer komt terug in zowel de decoratieve afwerking in de cabine als in het speciaal verlichte DAF-logopaneel, te zien wanneer de deur wordt geopend. “007 is het eerste getal dat in me opkwam”, vertelt Ruud. “Een iconisch nummer, dat jeugdherinneringen oproept. Want wie wilde er als jochie nu geen James Bond zijn? Ik ben supertrots op deze auto. Binnenkort zal ik er nog de tekst ‘For your eyes only’ laten opzetten.”

Bron: DAF