NL EN DE

DAF LF voor Van Bakel Transporten ideale metgezel voor fijnmazige distributie

08 dec 2021 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  DAF LF voor Van Bakel Transporten ideale metgezel voor fijnmazige distributie

DAF LF voor Van Bakel Transporten ideale metgezel voor fijnmazige distributie


Vier nieuwe DAF LF 210 FA gesloten bakwagens met laadklep maken sinds kort deel uit van het wagenpark van Van Bakel en Zn. Transporten BV. in Oss.
Ze vervangen evenzoveel oudere Euro 5 LF’s.
Geen seconde is geaarzeld om weer voor de LF te kiezen.
De compacte afmetingen, de wendbaarheid en het bedieningsgemak voor de chauffeur zijn volgens Van Bakel onovertroffen.
De eerste van het nieuwe viertal is onlangs afgeleverd door DAF dealer Allers Bedrijfswagens BV Venlo.


“De nieuwe DAF LF, dus van de jongste generatie, is fraai, wendbaar en compact”, vertelt Arian van Bakel. “Ik ben bijzonder gecharmeerd van het interieur. Alles oogt wat chiquer. We hebben ook gekozen voor wat meer luxe, zoals een met leer bekleed stuurwiel, en een ruimere verlengde cabine. Onze chauffeurs zijn unaniem tevreden over de aankleding, de bediening, de geautomatiseerde transmissie en de rijeigenschappen.”


Meest uiteenlopende lading en afleveradressen


Van Bakel en Zn. Transporten BV. rijdt met name voor grote logistieke dienstverleners. Dus ook de nieuwe DAF LF’s worden daarvoor ingezet. Het gaat om de meeste uiteenlopende lading en ritten naar adressen op industrieterreinen, naar boerenerven en bestemmingen in woonwijken. De compacte afmetingen en de wendbaarheid zijn dan welkome pluspunten. Ook zicht op de omgeving is belangrijk. De geleverde nieuwe LF’s zijn om die reden voorzien van een dashcam en camera’s voor frontzicht, zijzicht en achterzicht. Ook is gekozen voor de optionele zijruit in het portier aan de bijrijderszijde. Aan de voorzijde is een versterkte stootbumper geplaatst om schade te beperken als per ongeluk een in hoog gras verscholen betonnen paaltje bij het keren wordt geraakt.


DAF LF’s uitgevoerd met verschillende prints


De bakwagens zijn uitgevoerd in de bedrijfskleuren van het transportbedrijf en de cabine is voorzien van een dakspoiler en fenders. Opvallend zijn de prints op de bakwagens voor kinderbrillen. Van Bakel: “Het gaat om betaalde promotie. De bakwagens zouden inderdaad wat ruim bemeten zijn als we alleen kinderbrillen vervoeren. Ook al zal er best wel eens een zending brillen deel uitmaken van de lading. Maar met deze fraaie prints vallen we lekker op. De vier LF’s krijgen stuk voor stuk een verschillende versie van de kinderbrillen print.”


Hoofdmoot van de vloot is van merk DAF


De vloot van het transportbedrijf uit Oss bestaat op dit moment uit 30 voertuigen, waarvan er 28 van het merk DAF zijn. Van Bakel: “En de eerste XF450 van de NGD (New Generation DAF) is al besteld. We zijn binnenkort een van de eerste bedrijven met de nieuwe XF. Fijn idee wel. We zijn echt wel een beetje fan van DAF. We hebben bijvoorbeeld ook een serie oldtimers. Dat zijn DAF personenauto’s, de 33, 46 en 66 Marathon Coupé. Verder hebben we onder meer een DAF 400 bus en diverse oldtimertrucks, zoals een V1600 uit ’63 en een 1700 plus een 2500 S nog in originele staat uit 1990. Op dit moment laten we een XF 95 Super Space Cab restaureren. Ik denk dat ik die zelf nog wel eens ga rijden voor specifieke ritten als het heel druk is. Ik mag graag met de XF 95 sturen.”