NL EN DE

DAF LF UITBLINKER BIJ WASSERIJ NEDLIN

20 nov 2018 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  DAF LF UITBLINKER BIJ WASSERIJ NEDLIN

De internationale en professionele wasserij Nedlin in het Limburgse Elsloo maakt graag gebruik van de DAF LF. Sinds de introductie heeft deze compacte truck een belangrijk aandeel in het wagenpark. Nedlin prijst de uitstekende wendbaarheid door de zeer korte draaicirkel. De lage kilometerkostprijs (TCO) is nog altijd ongeëvenaard. Dus heeft het bedrijf onlangs een DAF LF 290 van de nieuwste Euro 6-generatie ingezet, met aanhanger. Op korte termijn volgen er nog twee. Allers Bedrijfswagens Maastricht BV levert de voertuigen met laadbakken van KBK Carrosserie BV uit Venlo.

 

“Met DAF LF bakwagens rijden we al tientallen jaren, met name voor het vervoer van rolcontainers met linnengoed voor grotere hotels. 18 uur per dag zijn ze in bedrijf, dus bijna vol continu. Voor dit werk is de LF zeer geschikt en betrouwbaar. Het is een goed uitontwikkelde vrachtauto, met een gunstig verbruik. Gemiddeld zitten we op 19 l/100 km”, aldus Björn Frijns, Director Operations Hospitality bij Nedlin. “Daarnaast is service heel belangrijk bij een dergelijk intensief gebruik en die is goed bij DAF. We hebben een onderhoudscontract met de dealer. Die zit dichtbij bij onze vestiging in Elsloo. Onderhoud en andere werkzaamheden worden snel uitgevoerd. We hoeven nooit lang te wachten.”

 

Wendbaarheid sterk punt
Momenteel heeft Nedlin tien DAF LF’s in een wagenpark van 25 trekkende eenheden. Frijns: “De wendbaarheid is een sterk punt. Veel van de hotels waar wij linnengoed brengen en ophalen zitten in binnensteden. Vaak moeten we dan door kleine straten en smalle doorgangen, zoals bijvoorbeeld in hartje Brussel. 50% van het te wassen linnengoed komt hiervandaan. Verder hebben we veel adressen in Düsseldorf en in kleinere plaatsen tussen deze twee steden.”

 

‘Dienstverlening moet uniek zijn’
Nedlin hecht grote waarde aan kwaliteit en service. “Dienstverlening moet uniek zijn. Dat begint met goed luisteren naar de klant. In ons geval zijn dat de grotere hotels in het hogere segment. Nedlin biedt full service. Dat wil zeggen dat onze chauffeurs, wij noemen ze dienstverleners, zorgen dat alle afdelingen bij de hotels altijd voldoende schoon linnengoed hebben. Dus we zetten de rolcontainers klaar op de afgesproken plek en nemen de containers met vuile was mee. De medewerkers van het hotel hoeven zich niet te bekommeren over logistiek of over de vraag of er wel voldoende schoon linnengoed is. Bij Nedlin passen we ons aan op de bedrijfsplanning bij de klant. Dezelfde aanpak zien we bij DAF dealer Allers Bedrijfswagens.”

 

Nedlin wast per week 300.000 kilo linnengoed voor de horeca, 300.000 kilo voor ziekenhuizen en 50.000 kilo (werkkleding) voor de industrie. De wasprocessen voor deze drie takken zijn verschillend en ook de eisen die aan hygiëne worden gesteld. Het bedrijf dankt de groei de laatste jaren aan zijn expertise in deze processen en aan service.