NL EN DE

DAF LF showbink voor The Jekill & Hyde Company

28 jun 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  DAF LF showbink voor The Jekill & Hyde Company

De kleinst mogelijke DAF trekker in de opvallendst mogelijke uitdossing, dat is de nieuwe LF230 van de The Jekill & Hyde Company BV in Belfeld.

Hij is volledig in de kleur zwart uitgevoerd. Op de cabine prijken luchthoorns, verstralers en zwaailichten.

De vlonder van tranenplaat, de RVS opbergkast en de aluminium sideskirts zijn op maat gemaakt en vormen één geheel met het originele DAF-ontwerp. Het is kortom een stoere verschijning die onder regie van DAF dealer Allers Bedrijfswagens Venlo BV tot stand is gekomen.

 

BELFELD – DAF van Jekill &Hide company
21 juni 2017 Archiefnummer : 170912


“Een showbink, dat kun je wel stellen”, aldus Bram van Nunen, COO bij The Jekill & Hyde Company. “Precies wat wij willen. We gebruiken de LF voor onze al even fraai uitgedoste trailer. Met deze combinatie staan we op motorfietsevenementen en shows, om onze motorfietsuitlaatsystemen te promoten.”

 

Tot dusver maakte het bedrijf gebruik van een trekker voor BE-rijbewijs. Die kwam echter vermogen tekort. “Een trekker op basis van een lichte truck leek ons geschikter. Zo kwamen we uit bij een DAF LF. Het is een van de weinige compacte trucks die als trekker uitgerust kan worden. De lage koppelschotel sluit perfect aan op onze trailer. Bovendien staat DAF bekend om zijn goed georganiseerde 24/7 internationale truckservice (ITS).”

 

De cabine van de LF230 is van alle gemakken voorzien. Vrijwel alle mogelijke opties en accessoires zijn aan boord. Van Nunen: “Tot aan een standkachel en koelbox toe en zelfs een bed zit erin. Weliswaar van klein formaat, maar dan kan de chauffeur onderweg toch even rusten in de cabine. De trailer fungeert op shows als stand. Er zit een compleet podium in voor de motorfietsen en producten die we showen. En we hebben de beschikking over een keuken. Met de DAF LF ervoor zullen we nog meer de aandacht trekken. Daarvan ben ik overtuigd.”

 

Uitlaatsound maximaal of geluiddemping optimaal


The Jekill & Hyde Company is gespecialiseerd in het leveren van speciale uitlaatsystemen voor motorfietsen. De uitlaatdempers zijn voorzien van een elektronisch aangestuurde klep. Die is te bedienen met een schakelaar op het stuur. Helemaal geopend is de uitlaatsound maximaal. Gesloten is de geluiddemping optimaal. Dan kan de rijder zonder kans op ruzie met de buren in de nachtelijke uren met de motor huiswaarts keren.

Het is van origine een Nederlands bedrijf, opgericht in 1997. Inmiddels levert de onderneming aan klanten over de hele wereld. In 2016 zijn vestigingen geopend in de Verenigde Staten, Canada en zelfs Japan. De DAF LF-combinatie reist door heel Europa. Bijna elk weekend is hij present bij een motorevent of show.