NL EN DE

DAF CF/XF kroon op het werk van CNC/AMCO

11 apr 2018 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  DAF CF/XF kroon op het werk van CNC/AMCO

Vrachtladingen paardenmest, kippenmest en gips zijn nodig om substraten voor de champignonteelt maken. Het zijn de belangrijkste ingrediënten voor de compost waarop de paddenstoelen groeien. Recentelijk zijn zestien nieuwe DAF CF-trekkers en bakwagens aangeschaft en twee nieuwe DAF XF bakwagens. DAF dealer Allers Bedrijfswagens Venlo BV heeft het leeuwendeel van de nieuwe trucks inmiddels afgeleverd. Letterlijk een mooie bekroning van een nu al memorabel jaar. Want op 13 april opent Koning Willem-Alexander een nieuwe Indoor Verse Compost-fabriek van CNC Grondstoffen in Milsbeek.

‘De verbeteringen van de truck op tal van punten voor de chauffeur, en een lagere total cost of ownership voor CNC zijn bepalend voor onze keuze’, aldus Toon van Iperen, Hoofd Inkoop bij CNC. ‘De eerste ervaringen zijn goed. We merken dat de nieuwe generatie DAF-trucks gebruiksvriendelijk zijn. Het comfort voor de chauffeur is van hoog niveau. Komende jaren zal blijken of de verwachtingen van o.a. een lager verbruik en lagere onderhoudskosten ook overeenkomen met de verwachtingen.’

600.000 ton per jaar

CNC is een van de grootste leveranciers van substraten voor de teelt van champignons in Europa. Het bedrijf verwerkt jaarlijks meer dan 600.000 ton paardenmest, kippenmest en gips tot een hoogwaardige compost voor de teelt van champignons, oftewel champignonsubstraat. Het totale wagenpark van CNC bestaat uit 110 trekkende eenheden, waarvan 56 van het merk DAF.

De recent ingezette trucks betreffen twee CF480 FTP-trekkers, twee XF480 FAN- en vier CF480 FAN-bakwagens. De bakwagens zijn voorzien van DAF’s nieuwe gestuurde naloopas. De trucks zijn verder voorzien van speciale hydrauliek, een slangenboog, een vlonderplaat, een koelkast en standverwarming. Verder hebben ze veel veiligheidsvoorzieningen, zoals ACC met Forward Collision Warning en de noodremfunctie AEBS, alsook Lane Departure Warning en het stabiliteitssysteem VSC.

Begeleiding chauffeurs ‘erg positief ervaren’

Van Iperen: ‘Ook is het voor ons belangrijk dat de dealer zijn verantwoording neemt bij het oplossen van problemen. Ook de aflevering van de DAFs met veel aandacht voor de chauffeur wordt als zeer positief ervaren. Omdat de trucks steeds complexer zijn en een gedegen begeleiding bijdraagt aan het optimaal benutten van alle mogelijkheden van de truck.’ CNC Holding heeft acht vestigingen in Nederland en Polen en verkoopt substraten voor de teelt van paddenstoelen in meer dan dertig landen.