NL EN DE

Cremers Coolcare prijsbewust op weg met DAF

03 apr 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Afgeleverd  /  Cremers Coolcare prijsbewust op weg met DAF

Cremers Coolcare uit het Limburgse Tegelen is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer. Het bedrijf maakt zich sterk voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. 100 procent van het wagenpark voldoet aan de Euro 6-norm, waaronder twee nieuwe DAF XF460 FT 4×2 trekkers met Super Space Cab. De twee DAF’s zijn onlangs geleverd door Allers Bedrijfswagens in Venlo. Ze sluiten perfect aan op Cremers Coolcare’s streven naar een goed milieu en prijsbewust ondernemen.

 

Cremers Coolcare is opgericht in 1931. Het bedrijf bestaat dus al ruim 86 jaar. Inmiddels telt de Limburgse onderneming veertig werknemers en 25 auto’s. “De laatste twee tot drie jaar zijn we behoorlijk gegroeid”, zegt Frans Cremers, directeur van Cremers Coolcare. In mei 2016 is nog een compleet nieuwe loods voor op- en overslagactiviteiten in gebruik genomen op Tradeport Zuid in Tegelen, direct aan de A73.

 

Lage kilometerkostprijs
Frans Cremers: “De scherpe prijsstelling gaf de doorslag om voor de DAF XF460 FT trekkers te kiezen. Ook het scherpe tarief van het Xtra Care Multisupport reparatie- en onderhoudscontract viel in de smaak. Door een scherpe prijsstelling en een gunstig verbruik van de MX-13-dieselmotor kunnen we een lage kilometerkostprijs realiseren. Dat is van groot belang in de koeltransportbranche. Bij Cremers Coolcare kijken we naar de cijfers. Die moeten kloppen. DAF deed een overtuigend aanbod.”

 

Van -25ºC tot +25ºC
Cremers Coolcare is niet alleen gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer, maar vervoert ook goederen die niet temperatuurgevoelig zijn. De temperatuurrange bedraagt -25ºC tot +25ºC. Om het bedrijf meer te profileren in de markt van geconditioneerd vervoer heeft de onderneming de term Coolcare in 2006 toegevoegd aan de bedrijfsnaam. Het bedrijf rijdt dagelijks op Duitsland en Zwitserland en is ook in de Benelux regelmatig onderweg.

 

Slimme koelsinstallatie
“De twee DAF’s worden ingezet voor koeltransport en gaan rijden in Duitsland en Zwitserland”, zegt Frans Cremers. “Onze trailers met slimme koelinstallatie vervoeren onder meer verse groente en fruit, bloemen en planten, consumptie-ijs, medicijnen, folie, chemische producten, gevaarlijke stoffen, hoogwaardige elektronica en bevroren levensmiddelen zoals pizza’s.”

DAF Trucks voor Cremers Coolcare.
Archief nr. 170413