NL EN DE

Geschiedenis

Allers  /  Allers  /  Geschiedenis

“Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.”

 

Sinds 1945
Allers Bedrijfswagens is in 1945 opgericht als Garage A. Allers-Beurskens. Het bedrijf richtte zich na de Tweede wereldoorlog op het tekort aan civiele vrachtauto’s door legertrucks in te kopen en deze om te bouwen tot vrachtwagens. Ombouw naar dieseltrucks en onderhoud & reparatie van deze “vredestrucks” waren de belangrijkste activiteiten.

 

DAF Dealer sinds 1957
Namens het merk DAF werd het bedrijf aangesteld als dealer voor Noord- en Midden Limburg. In 1979 waren de activiteiten zover uitgegroeid dat Allers haar derde vestiging opende, naast de vaste activiteiten, het verlengen en inkorten van wielbases werd gestart, het repareren van chassis, herstellen van schades, ombouwen en repareren van laadbakken en hefwerktuigen en reviseren van onderstellen van aanhangwagens en opleggers. In 1982 opende Allers de eerste vestiging buiten de regio Venlo, door een overname in Venray. Er zouden er nog velen volgen.

 

Gebied breidt uit
Zoals nog altijd, volgde Allers de industriële ontwikkeling in de aanliggende gebieden. Door de aanleg van de snelwegen A73 en A77 én de nieuwe grensovergang Gennep-Goch, ontstond de behoefte aan een goed geoutilleerde bedrijfswagendealer. Ook het afstoten van reparatiefaciliteiten door klanten, resulteerde in een verdere groei van het bedrijf.

 

Kwaliteit voorop
Kwaliteit van werk, werkmethodes en medewerkers zijn bij Allers door de jaren heen belangrijke speerpunten geweest. Ook bij de groei van het bedrijf werd hier intensief aandacht aan besteed. Zo werd al in 1989 het AQAP 4 ed. 2 certificaat gehaald. In 1990 gevolgd door ISO9002 als eerste in de bedrijfswagenbranche in Europa. Inmiddels voldoen alle vestigingen van Allers aan ISO9002. Diverse andere milieu- en kwaliteitskeurmerken en certificaten voor reparatie en onderhoud zijn hier na gevolgd, zoals de BS7750.

 

Internationaal
Door de eenwording van Europa werd het belangrijk om over de (Nederlands-Duitse) grens heen activiteiten te kunnen ontplooien. In 1991 werd de Firma Klein in Krefeld overgenomen, een 135 jaar bestaande onderneming met een uitstekende service-reputatie.

 

ARBO
Niet alleen voor onze klanten en hun producten, maar ook voor onze eigen medewerkers wil Allers de zaken goed regelen. Al in 1997 ontving Allers Bedrijfswagens het EU certificaat uitgereikt voor het goed in praktijk brengen van veiligheid en gezondheid op de werkplek. In 2003 werd Allers uitgeroepen tot ICT leerbedrijf van het jaar. Het opleiden van nieuwe medewerkers en het leveren van stageplekken voor ROC’s is sindsdien een vaste waarde in de organisatie. Door de diverse overnames heeft Allers ruim 250 medewerkers in Nederland en Duitsland in dienst.

 

Nieuwe activiteiten
Met het veranderen van wet- en regelgeving in 2003 ontstonden diverse kansen. Zo heeft Allers zich op het gebied van de onderdelenvoorziening, naast de bestaande goede contacten met haar huidige leveranciers verbonden aan een extra partner, die het gehele assortiment in de branche afdekt. Truck- en trailerdelen van alle merken, maar ook verbruiksartikelen en garage-equipement levert Allers Parts als exclusieve distributeur van Europart voor Zuid Nederland. Europart is een gerenommeerd leverancier en actief in 16 Europese landen.

 

ASSE
Omdat de ICT-activiteiten van de Allers Groep een steeds prominentere plaats innamen en er ook dienstverlening aan derden werd verleend, werd in 2005 Automotive Service & Support Europe B.V. (ASSE) opgericht.

ASSE houdt tegenwoordig kantoor in het Nexus-gebouw te Venlo.