NL EN DE

Allers ondertekent opleidingsconvenant

29 jun 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  Allers ondertekent opleidingsconvenant

Nu alle dealers van alle merken in Limburg en Noord-Brabant het convenant met het Summa College in Helmond hebben ondertekend, kan de opleider zich eindelijk ‘compleet’ noemen. Allers Bedrijfswagens had zich in 2015 al hierbij aangesloten. Op dinsdag 27 juni 2017 zetten de scholenorganisatie Summa College samen met alle merkdealers van trucks en bussen hun handtekening onder de samenwerking. 


Automotive Campus

Het ondertekenen vond plaats op de school, die gevestigd is op de Automotive Campus. Op dit moment volgen rond de 160 leerlingen hun opleiding tot vrachtwagenmonteur in de niveau’s 2,3 en 4 aan het Summa College. Hiervoor zijn zij één dag in de week in Helmond en de andere vier dagen bij de bedrijven werkzaam.

In totaal zijn 14 dealerbedrijven de samenwerking aangegaan, waaronder de acht Nederlandse vestigingen van Allers Bedrijfswagens.

 

Sjoerd Draaisma, technisch trainingscoördinator van Allers Bedrijfswagens, hierover: “Om voldoende kwalitatief goed opgeleide technici voor onze bedrijven, maar ook voor de branche te blijven afleveren, zullen scholen en bedrijfsleven de handen in elkaar moeten slaan. De samenwerking met het Summa College vinden wij daarom heel belangrijk.”.

 

 

 

Nadat de BOVAG het idee gelanceerd had om het aantal Truck Academies in Nederland terug te brengen tot negen, was het Summa College in Helmond de eerste die zich meldde. Door de concentratie van de truckopleidingen in een beperkt aantal locaties kunnen de Truck Academies meer leerlingen een betere opleiding tot bedrijfsautotechnicus aanbieden. Door de vergrijzing in de branche zal hier namelijk de komende jaren een tekort aan ontstaan, daarnaast gaan de technische ontwikkelingen in de branche zo snel dat veel nieuwe kennis opgedaan moet worden.

Leerwerkplekken

Door de samenwerking tussen het Summa College en de 14 dealers wordt het beschikbaar stellen van leerwerkplekken geregeld. Alle dealers zullen de leerlingen naast leerwerkplekken ook excursies aanbieden. Op de Truck Academy geven medewerkers van de dealerbedrijven tevens gastcolleges.

 

Zoals gezegd zijn er op dit moment in Nederland negen Truck Academies die ondersteund worden door BOVAG, OOMT, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuig- en Tweewielerbedrijf, en Innovam, het opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche.