NL EN DE

Allers bij Weert On Stage

05 jul 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  Allers bij Weert On Stage

Dinsdag 23 mei was Allers Bedrijfswagens actief betrokken bij de Doedag van Weert On Stage. Weert On Stage is een jaarlijks terugkerend beroepenfeest voor VMBO-leerlingen in de regio Weert. Tom Wijen, van scholengemeenschap Philips, reageerde als volgt: “Ik vond het echt een hele leuke dag, ik heb veel geleerd en vooral door die doe activiteit. dit vond ik ook meteen het leukste dat moet u zeker behouden. De rondleiding vond ik ook heel leuk, zo kon ik een beetje zien hoe het in het bedrijf gaat als monteur. ik wil u bij deze nog een keer bedanken voor de geweldige dag !!!”.

 

Sjoerd Draaisma, technisch trainingscoördinator van Allers Bedrijfswagens,vertelt: “Op deze dag hebben 19 jongens kennis kunnen maken met het beroep van vachtwagentechnicus. Zoals de reactie van Tom al aangeeft, waren ze zeer enthousiast. We hopen dat we met deze dagen jeugd aanzetten tot het kiezen van een beroep in onze branche. Door de vergrijzing zullen we de jeugd de komende jaren hard nodig hebben om al het werk gedaan te krijgen.”. Ook Stef reageerde enthousiast: “Ik wil even laten weten dat ik de doe-dag hartstikke leuk vond, Het was goed en leuk georganiseerd. Ik zou het wel vaker willen doen 😉.”

 

Landelijk concept

On Stage is een landelijk concept waaraan 17 regio’s deelnemen. Allers Bedrijfswagens neemt deel in de regio’s Roermond, Venlo en Weert. Voor elke regio worden twee On Stage dagen georganiseerd. Tijdens het Beroepenfeest krijgen leerlingen de mogelijkheid om te netwerken met de meer dan 200 bedrijven en overheden in hun regio. Leerlingen die tijdens het Beroepenfeest interesse tonen in Allers Bedrijfswagens nodigen wij uit voor een bedrijfsbezoek.

Dat gebeurt dan op de Doedag. Hierbij maken leerlingen kennis met de activiteiten van de bedrijven. En natuurlijk wordt er op een Doedag iets gedaan. Bij Allers hebben de deelnemers aan de Doedag een heuse voertuigcontrole uitgevoerd.

 

On Stage is voor Allers Bedrijfswagens een leuke manier om nog meer te kunnen vertellen en laten zien van onze bedrijven en hun activiteiten. Geïnteresseerde jongeren krijgen op deze manier een goed beeld van alles dat Allers doet, zodat zij een juiste beroepskeuze kunnen maken. En wie weet zien we ze over een paar jaar wel terug in een van onze bedrijven.

 

On Stage activiteiten 2017 van Allers Bedrijfswagens:

–          Beroepenfeest Roermond           9 februari 2017

–          Doedag Allers Roermond             9 maart 2017

–          Beroepenfeest Venlo                    14 maart 2017

–          Doedag Allers Venlo                      28 maart 2017

–          Beroepenfeest Weert                   11 april 2017

–          Doedag Allers Weert                     23 mei 2017