NL EN DE

Allers betrokken bij projecten VVN

02 mei 2017 Allers  /  Allers-Allround  /  Nieuws  /  Allers betrokken bij projecten VVN

Op dinsdag 11 april heeft Allers Bedrijfswagens weer met veel plezier een bijdrage mogen leveren aan twee projecten die mede georganiseerd werden door Veilig Verkeer Nederland.

 

Dode Hoek Project: School aan de Vijver 11 april

De dode hoek, de hoek(en) die een bestuurder van met name een vrachtwagen niet in zijn spiegels kan zien, veroorzaakt helaas jaarlijks nog vele ongevallen, soms met fatale afloop.

VVN heeft over deze dode hoek een uitgebreid lespakket samengesteld. Dit pakket bevat buiten een theoretisch deel ook een klein praktijk gedeelte.

Op 11 april verzorgden de vrijwilligers van VVN deze lessen op de school aan de vijver. Verdeeld over een aantal sessies wordt de leerlingen van Groep 7 en 8 duidelijk gemaakt dat ook zij een belangrijke rol hebben bij het voorkomen van ongevallen die veroorzaakt worden door de dode hoek. Na het theoretische deel mag elke leerling plaats nemen achter het stuur van een echte vrachtwagen en met eigen ogen vaststellen wat de bestuurder ziet of in dit geval nog veel belangrijker NIET ziet.

De stelregel: “als je via de spiegel(s) oogcontact kunt maken met de bestuurder, ben je te zien” kan hier in de praktijk worden getest.

Een belangrijk project waar wij als Allers Bedrijfswagens graag een voertuig voor ter beschikking  stellen.

 

Praktijk verkeersexamen lagere scholen Groot Venlo

Buiten een theoretisch verkeersexamen wordt  er op diverse lagere scholen in “Groot Venlo” ook een praktijkexamen afgenomen. Ook hier draagt o.a. VVN haar steentje weer bij. Leerlingen leggen op de fiets een route af waarbij op diverse punten een beoordeling plaatsvindt van hun verkeersinzicht.

Om tijdens dit praktijkexamen een verkeerssituatie na te bootsen met een geparkeerde vrachtwagen werd de hulp ingeroepen van onze afdeling gebruikte voertuigen. Uiteraard hebben we hier als Allers Bedrijfswagens ook weer met veel plezier onze bijdrage kunnen leveren.

 

Leerlingen en docenten van School aan de Vijver in het Dode Hoek Project

Tijdens de fietsroute van het praktijkexamen komen de scholieren een vrachtwagen tegen